Lees hier meer over onze programma's, keuzes maken en persoonlijke ontwikkeling. Ook komen onze trainers & coaches aan het woord, en delen we verhalen en nieuwtjes.

Persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijk leiderschap. Wat is dat?

Persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap. Twee termen die je veelvuldig hoort, maar wat bedoelen we er nou precies mee? Wat is nou wat? We leggen onze zienswijze op deze twee termen uit. 

Werkboek

Een kleine sneakpeak in ons nieuwe werkboek! We hebben dit werkboek speciaal voor onze deelnemers gemaakt, dus wanneer je deelneemt aan een van onze tussenjaarprogramma's krijg jij ook zo'n prachtexemplaar. 

Ben jij op zoek naar een werkboek persoonlijk leiderschap om te gebruiken in het onderwijs? Voor jou en je lessenreeks hebben we een kant en klaar werkboek met docentenhandleidingen beschikbaar. 

 

Tell Your Story

"Jullie gaan je eigen boek schrijven! Hoe vet is dat???" zeg ik enthousiast.
De jongeren kijken me aan, ze zijn er nog niet zo van overtuigd dat dit 'vet' is. Maar openminded als ze zijn, stappen ze met mij ook dit avontuur in.
Bij het programma onderdeel Tell Your Story begeleidt journalist en schrijver Marcel Rözer onze jongeren in het proces dat zal eindigen in de feestelijke uitreiking van een zelfgeschreven boek, met eigen ontworpen cover, gedrukt en al. Lees verder over hoe we dit aanpakken, maar vooral over dat iedereen een schrijver in zich heeft. It's magic...

Studiekeuze? Leer bewuste keuzes te maken!

In De Gelderlander van 23 oktober 2021 verscheen een artikel over Bram, een van onze oud-deelnemers, en The Coaching Company. 

Bram besloot te stoppen met zijn studie, hij wist dat de opleiding die hij na zijn VWO eindexamen had gekozen niet bij hem paste. Maar wat dan wel? Lees hier hoe het ★★★ | half jaar programma Bram hielp in het maken van zijn studiekeuze. 

Studiekeuze: het verhaal van Manon in het nieuws

In De Gelderlander in de rubriek Tech Gelderland verscheen 23 oktober jl. een artikel over Manon Mulder. Manon wist na de havo niet goed wat ze wilde doen. Ze nam een tussenjaar en volgde bij ons het ★★★ | half jaar programma om zichzelf beter te leren kennen. Lees hoe ze bij haar studiekeuze kwam en wat ze leuk vindt aan haar studie. 

Onderwijsbeurs Zuid - Studiekeuzebeurs

Op 24 en 25 september waren wij aanwezig op de Onderwijsbeurs Zuid, Studiekeuzebeurs, in Veldhoven. De beurs werd drukbezocht met 15.524 unieke bezoekers. Wat was het fijn om weer bij een live event te kunnen zijn en studiekiezers, hun ouders én decanen in het echt te mogen ontmoeten en spreken.

Tussenjaarbeurs

Je staat voor een keuzemoment: ga ik studeren of neem ik toch een tussenjaar? Het gesprek hierover voeren is soms niet gemakkelijk. Iedereen heeft wel een mening of advies over wat je zou moeten doen. Voer het gesprek met je ouders/verzorgers op basis van vragenkaartjes, en ervaar hierna de ruimte om zelf een keuze te maken die bij je past.

 

Schrijven? Geen kunst.

Tell Your Story

Journalist en schrijver Marcel Rözer (61) schreef zes boeken (zie www.puntjes-op-de-o.nl), maar kom hem niet aan met ‘inspiratie’. Of met ingewikkelde zinnen of woorden waarvan je de betekenis op moet zoeken in een woordenboek. ‘Schrijven is een voorzichtig onderzoek naar jezelf en iedereen kan het. Je moet er alleen even voor gaan zitten.’