Lees hier meer over onze programma's, keuzes maken en persoonlijke ontwikkeling. Ook komen onze trainers & coaches aan het woord, en delen we verhalen en nieuwtjes.

Studiekeuze? Leer bewuste keuzes te maken!

In De Gelderlander van 23 oktober 2021 verscheen een artikel over Bram, een van onze oud-deelnemers, en The Coaching Company. 

Bram besloot te stoppen met zijn studie, hij wist dat de opleiding die hij na zijn VWO eindexamen had gekozen niet bij hem paste. Maar wat dan wel? Lees hier hoe het ★★★ | half jaar programma Bram hielp in het maken van zijn studiekeuze. 

Studiekeuze: het verhaal van Manon in het nieuws

In De Gelderlander in de rubriek Tech Gelderland verscheen 23 oktober jl. een artikel over Manon Mulder. Manon wist na de havo niet goed wat ze wilde doen. Ze nam een tussenjaar en volgde bij ons het ★★★ | half jaar programma om zichzelf beter te leren kennen. Lees hoe ze bij haar studiekeuze kwam en wat ze leuk vindt aan haar studie. 

Onderwijsbeurs Zuid - Studiekeuzebeurs

Op 24 en 25 september waren wij aanwezig op de Onderwijsbeurs Zuid, Studiekeuzebeurs, in Veldhoven. De beurs werd drukbezocht met 15.524 unieke bezoekers. Wat was het fijn om weer bij een live event te kunnen zijn en studiekiezers, hun ouders én decanen in het echt te mogen ontmoeten en spreken.

Tussenjaarbeurs

Je staat voor een keuzemoment: ga ik studeren of neem ik toch een tussenjaar? Het gesprek hierover voeren is soms niet gemakkelijk. Iedereen heeft wel een mening of advies over wat je zou moeten doen. Voer het gesprek met je ouders/verzorgers op basis van vragenkaartjes, en ervaar hierna de ruimte om zelf een keuze te maken die bij je past.

 

Schrijven? Geen kunst.

Tell Your Story

Journalist en schrijver Marcel Rözer (61) schreef zes boeken (zie www.puntjes-op-de-o.nl), maar kom hem niet aan met ‘inspiratie’. Of met ingewikkelde zinnen of woorden waarvan je de betekenis op moet zoeken in een woordenboek. ‘Schrijven is een voorzichtig onderzoek naar jezelf en iedereen kan het. Je moet er alleen even voor gaan zitten.’ 

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap staat centraal in onze programma's. Wat leer je dan? En hoe leer je dat? Lees er meer over in deze blog. En maak je geen zorgen, het bevat geen spoilers, dus je kunt het veilig lezen en je daarna nog steeds door ons laten verrassen!

Creatief leiderschap & het festival

Creatief leiderschap is een belangrijk onderdeel van het ★★★-half jaar programma. Je leert veel nieuwe vaardigheden, en je leert veel over jezelf. Dat wat je leert tijdens de persoonlijk leiderschap ga je in de praktijk ervaren. De inzichten en vaardigheden die je hier leert zijn belangrijk voor je studie en je werk in de toekomst. Het festival, Get up & Make it Happen, ga je helemaal zelf bedenken, organiseren en uitvoeren. Hoe het eruit ziet, dat bepaal je dus zelf!

Een kijkje in het leven van oud-deelnemers

Het belang van persoonlijk leiderschap gevangen in beeld. Kijk naar onze korte documentaire van 23 minuten, waarin 3 jongeren centraal staan: Jeroen, Manouk en Terna. Zij vertellen vanuit hun eigen ervaring wat het ★★★-half jaar programma hen heeft gebracht!