Onderwijsbeurs Zuid - Studiekeuzebeurs

Onderwijsbeurs Zuid, expeditie Studiekeuze

Op 24 & 25 september was het zover: Dé Onderwijsbeurs Zuid. Er zijn elk jaar 3 onderwijsbeurzen, de aftrap was dit jaar in regio Zuid. Vanwege Corona kon het vorig jaar niet doorgaan, dus extra fijn dat het dit jaar weer mogelijk was! 

Onderwijsbeurs Zuid had als thema: Studiekeuze. Dan mogen wij natuurlijk niet ontbreken!

In totaal zijn er 15.524 unieke bezoekers geweest. En wat was het heerlijk om jullie te ontmoeten en te spreken! Karin en ik (Ellen) hebben onwijs genoten. 

Decanen, mentoren & leerlingen

Op vrijdag kwamen er vooral scholen, decanen en mentoren met hun leerlingen. Speciaal voor decanen die bij onze stand kwamen hadden we een verrassing: vouchers voor een gratis workshop rondom persoonlijk leiderschap en keuzes maken op je school. Dat bleek een schot in de roos! Veel jongeren op middelbare scholen en MBO's worstelen met hun studiekeuze, maar nog vaker bleek dat de gevolgen van corona duidelijk merkbaar zijn. Verminderde motivatie, faalangst, eenzaamheid, door corona vertraging oplopen en zoveel moeten inhalen dat je door de bomen het bos niet meer ziet... We hebben veel verschillende verhalen gehoord. En wat fijn dat wij een bijdrage kunnen en mogen gaan leveren om hen weer op weg te helpen. 

Ook bleken veel scholen interesse te hebben in onze Boostcamp: een kort en intensief programma van 7,5 dagen verspreid over 3 maanden. Het doel: beter in je vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben, schoolzaken weer op de rit krijgen, leren dealen met wat er in je privéleven speelt én aan de slag met je studiekeuze. Binnenkort gaan we bij de eerste school aan de slag.

Jongeren & ouders/verzorgers

Op vrijdag en zaterdag hebben we veel jongeren en hun ouders/verzorgers gesproken. Wat duidelijk werd, was dat een programma zoals wij dat bieden ontzettend nodig en welkom is. Fijn om jullie enthousiasme te zien! En om onze passie en ons enthousiasme te mogen delen! Er werden veel vragen gesteld. Ook hadden we oud-deelnemers bij de stand, die vertelden over hun ervaringen met het programma, hoe het hen had geholpen zowel op persoonlijk vlak als met het maken van een studiekeuze. Soms werd er ook verdriet gedeeld. Verdriet om datgene wat er op dit moment speelt in je leven, hierdoor is het maken van een studiekeuze minder urgent, maar je wilt ook niet 'stilstaan'. Verdriet omdat je al in je tweede tussenjaar zit, iedereen lijkt door te gaan met zijn/haar leven en jij voelt je een ‘loser’, je zit niet lekker in je vel, je loopt open dagen af en werkt veel, maar je komt geen steek verder. Dan geeft zo'n tussenjaarprogramma waarin je aan jezelf werkt en bezig bent met je studiekeuze hoop! Verdriet omdat je op school op je tenen loopt, je doet eindexamen én je moet een studiekeuze maken, maar je hebt werkelijk geen idee. Het voelt als zoveel. Verdriet omdat je zo vastloopt in je studiekeuze, je nog niet op kamers wilt omdat je jezelf nog te jong vindt, je vindt zoveel dingen wel leuk en interessant dat je het écht niet meer weet. Dat kan bijzonder frustrerend zijn. Kortom er was ruimte om plezier, enthousiasme, verdriet en frustratie te delen!  

Veel informatie

Ik kan me voorstellen dat je als bezoeker ontzettend veel informatie voor je kiezen krijgt. Van ons heb je een flyer mee naar huis gekregen. Mocht je in de komende tijd vragen hebben, aarzel niet en bel, app of mail ons gerust!

Intakedag

Of kom naar een van de intakedagen! Dan kun je zelf ervaren wat het programma inhoudt, je kunt kijken of onze manier van werken bij je past, of jouw behoefte en de onderwerpen en thema's waar we mee bezig zijn bij elkaar passen, je maakt kennis met de trainers en coaches én oud-deelnemers, en je ontmoet je toekomstige klasgenoten. Het wordt een leuke dag waarin je alvast iets leert over jezelf, waarin alle ruimte is om te ervaren en vragen te stellen. Aan het einde van de dag heb jij een goed beeld van wat je te wachten staat als je gaat deelnemen en weet je zeker of het iets voor je is (of niet).