Intakedag

Wat is een intakedag?

Tijdens de intakedag ervaar je wat het inhoudt om mee te doen. Je maakt kennis met de thema's waar we mee bezig zijn, en onze werkwijze. We beloven je een te gekke dag waarin je ook alvast iets leert over jezelf. Een dag waarop je andere jongeren ontmoet, oud-deelnemers en trainers of coaches van The Coaching Company leert kennen. Er is voldoende ruimte voor jou om vragen te stellen. Aan het einde van de dag heb je een goed beeld van wat je te wachten staat wanneer je in dit nieuwe avontuur stapt, en wat je van ons mag verwachten. Zo kun jij besluiten of het bij je past, en of je wilt deelnemen (of niet). Voor ons is dit een mooie kans om jou alvast wat beter te leren kennen en te horen waarom jij graag wilt deelnemen, en wat je wilt leren. De intakedag vindt plaats op onze locatie op Arnhems Buiten en duurt van 10:00 tot 16:00 uur inclusief een gezamenlijke lunch.

Hoe kan ik me aanmelden voor deze ervaringsdag?

Meld je aan voor de intakedag via het aanmeldformulier en je ontvangt van ons een uitnodiging en een voorbereidende opdracht. Aan deze dag zijn geen kosten verbonden omdat het onderdeel is van onze aanmeldprocedure: jij wilt zeker weten of het programma bij je past en wij vinden het belangrijk dat je weet waar je aan gaat beginnen. 

Wanneer?

De eerstvolgende intakedag staat gepland op:

  • zaterdag 1 juli 2023

You don't have to be great to start, but you have to start to be great.

 

Een programma bij The Coaching Company is intensief, hard werken, vol plezier en vol nieuwe en unieke ervaringen. Je leert jezelf beter kennen, je komt jezelf tegen, je stapt uit je comfortzone en je leert ook je grenzen aan te geven. Dat kan soms confronterend zijn, maar: zonder wrijving geen glans. 

Jij wilt graag weten of het programma bij je past en wij vinden het belangrijk dat je weet waar je aan gaat beginnen. Wij willen namelijk zeker weten dat jij bereid bent om er voldoende tijd en energie in te steken, want alleen op die manier zal het jou ook daadwerkelijk iets opleveren! Daarom organiseren wij intakedagen. 

Wat gaan we doen?

De intakedag is vormgegeven als een normale trainingsdag bij The Coaching Company. Je krijgt tijdens de intakedag workshops en opdrachten, deze doe je met de hele groep, in kleine groepjes en samen met oud-deelnemers. Je komt meer te weten over het programma, je leert alvast iets over jezelf, je ontmoet andere jongeren en je hebt alle ruimte om zelf te ervaren hoe het is om deelnemer te zijn. Sommige opdrachten doen we met de hele groep, en sommige opdrachten doe je in een kleiner groepje onder begeleiding van een oud-deelnemer. Een uitgelezen kans om diegene alles te vragen wat je wilt weten over het programma.

Spannend? 'Tuurlijk! Maar bedenk je dan: het ergste dat er kan gebeuren is dat je er iets van leert. En een leuke dag wordt het sowieso.

Ervaringen

Jongeren vinden de intakedag altijd erg waardevol en halen er voor zichzelf ook wat uit qua zelfkennis. 

"Ik vond het erg spannend, ik ging alleen en mijn trein had vertraging dus ik kwam nog te laat ook. Ik kende niemand. Maar al heel snel, al na 5 minuten ofzo, voelde ik me soort van thuis. We deden heel veel verschillende opdrachten. Het was fijn om anderen te ontmoeten die ook struggelen met dingen, daardoor voelde ik me begrepen en minder alleen. Tijdens deze dag ben ik achter bepaalde eigenschappen en kwaliteiten van mezelf gekomen waar ik me niet bewust van was. Al voor de lunch wist ik, dit past bij mij!" 

 

De dag is van 10:00 tot 16:00 uur, wij zorgen voor koffie, thee en water en er is een gezamenlijk lunch om 12:30 uur. 

Meld je aan voor een van de intakedagen en ervaar zelf of het iets voor je is.  

Deelnemen of meer informatie opvragen?

Ouders

We krijgen soms spontaan een mooie brief of lieve woorden van ouders, over hoe zij kijken naar het traject dat wij hun kind bieden en hoe zij de verandering bij hun kind hebben ervaren. Lees er meer over bij ervaringen!

Oud deelnemers

Sinds 2015 hebben we ruim 400 jongeren mogen verwelkomen. Van onze eerste lichting is 88% in 4 jaar afgestudeerd. Daar zijn wij onwijs trots op. We hebben oud-deelnemers gevraagd hun ervaringen van toen en nu te delen. Lees het hier.

Deelnemers

Nieuwsgierig naar wat deelnemers zeggen over dit programma? Deelnemers noemen het een achtbaan, een avontuur, een ervaring voor het leven. Lees de pagina met de ervaringen van deelnemers.