Train-de-Trainer

Volg de opleiding tot trainer met coachingsvaardigheden zodat jij in de toekomst mensen kunt trainen op het gebied van persoonlijk leiderschap.  Het programma beslaat 14 trainingsweken verspreid over een half jaar. In totaal zijn het 24 trainingsdagen, 2 dagen in de week. Met uitzondering van week 9 en 11. 
 

Wat ga je doen? 

 • 8x 2-daagse persoonlijk leiderschap
 • 2,5 daagse naturequest inclusief 2 overnachtingen
 • 3-daagse creatief leiderschap: ontwikkel je eigen training of workshop
 • tell your story: je schrijft je eigen boek
 • online opdrachten
 • 3 weken ga je zelfstandig aan de slag met:
  • online opdrachten
  • tell your story
  • challenge
  • meelopen, vrijwilligerswerk of stage op het gebied van training & coaching. Dit helpt je in je groeiproces, je ontdekkingstocht én iets doen voor een ander geeft voldoening.

Wat is nog meer onderdeel van het programma?

 • examendag
 • afscheidsdag
 • literatuur
 • werkboek
 • toegang tot de online omgeving
 • lunch, koffie & thee

Opleiding tot Trainer Persoonlijk Leiderschap

Onze ambitie is dat meer mensen vol zelfvertrouwen zelfbewust keuzes kunnen maken. En jij hebt de ambitie daar een bijdrage aan te leveren, maar je wilt wel graag wat meer kennis en vaardigheden opdoen als trainer en coach. Meld je dan aan voor ons train-de-trainer traject! Hierna ben jij klaar om als trainer persoonlijk leiderschap aan de slag te gaan. Bij de instelling waar je werkt, als ZZP-er of misschien wel bij The Coaching Company. 

 

Wat is het?

Tijdens het traject ga je als deelnemer het programma persoonlijk leiderschap ervaren, ondertussen ondertitelen we alles wat we doen zodat je op meta-niveau leert te kijken naar alles wat we doen én ga je je eigen training of workshop ontwikkelen. Deze workshop ga je ook daadwerkelijk geven als onderdeel van de examinering. Bovendien krijg je tijdens het programma de unieke kans om je eigen boek te schrijven onder begeleiding van een bevlogen journalist & schrijver.

Het programma wordt ondersteund door prikkelende en inspirerende online & offline opdrachten. Tijdens het traject komen veel verschillende theorieën, modellen voorbij, onder andere Stephen Covey, Deepak Chopra, Tony Robbins. En nog veel meer, maar dat houden we nog even als verrassing. We zetten een grote diversiteit aan werkvormen in, zodat je bewust bekwaam wordt op het gebied van didactiek en groepsdynamiek. De literatuur en het werkboek krijg je van ons toegestuurd.  

Daarnaast zijn er 3 weken in het programma ingeruimd voor jou om in het werkveld mee te lopen. Dit kan in de vorm van een meeloopdag met een trainer die jij bewondert en waar je graag de kunst wilt afkijken, of wellicht kies je voor een stage of vrijwilligerswerk. Zo ontdek je wat het betekent om voor een groep te staan, om een training te geven of een les te verzorgen. Een kijkje in de keuken is belangrijk: om te zien hoe divers het vakgebied is; hoe verschillend trainers te werk gaan; je leert over groepsdynamiek; je ontdekt welke doelgroep bij je past en waarom. Deze praktijkweken organiseer je zelf.

 

Wanneer?

Het traject loopt van 10 november 2022 tot en met 3 juni 2023. De trainingsdagen staan gepland om de 2 weken, op donderdag & vrijdag of vrijdag & zaterdag. We starten bij voldoende aanmeldingen. 

Dit programma kunnen we ook in-company aanbieden. 

Deelnemen of meer informatie opvragen?

Ouders

We krijgen soms spontaan een mooie brief of lieve woorden van ouders, over hoe zij kijken naar het traject dat wij hun kind bieden en hoe zij de verandering bij hun kind hebben ervaren. Lees er meer over bij ervaringen!

Oud deelnemers

Sinds 2015 hebben we ruim 400 jongeren mogen verwelkomen. Van onze eerste lichting is 88% in 4 jaar afgestudeerd. Daar zijn wij onwijs trots op. We hebben oud-deelnemers gevraagd hun ervaringen van toen en nu te delen. Lees het hier.

Deelnemers

Nieuwsgierig naar wat deelnemers zeggen over dit programma? Deelnemers noemen het een achtbaan, een avontuur, een ervaring voor het leven. Lees de pagina met de ervaringen van deelnemers.