externalId=the-coaching-company-page-medewerkers-1.1.1&filter[active]=1

Ellen Kuipers

Ik zet mij vol liefde en positieve energie in om te kunnen bijdragen in het leven van anderen. Ik doe dit integer en in vrijheid

Mijn persoonlijke mission statement schreef ik in 2012. Het geeft mij richting in het leven en in mijn werk. Wanneer je aan een van de trajecten gaat deelnemen, ga je ook aan de slag met je persoonlijke mission statement. Dat gaat jou helpen richting te geven aan je leven!

Stukje geschiedenis

In 2015 ben ik bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen het tussenjaarprogamma Start Academy begonnen. Ik werkte al sinds 2003 bij de HAN, en veel te veel jongeren zag ik met enthousiasme beginnen aan een studie om vervolgens te stoppen en niet te weten wat dan te studeren. In gesprek met jongeren ontdekte ik dat zij met nog te weinig kennis van zichzelf en de wereld veel te vroeg dit soort keuzes moeten maken. De druk op het maken van ‘de juiste studiekeuze’ is in de laatste jaren alleen maar toegenomen: prestatiedruk, druk vanuit de omgeving, eindeloos veel mogelijkheden (1849 studies om uit te kiezen…), financiële druk.

Een tussenjaar of een periode waarin je de ruimte neemt voor jezelf om te groeien en jezelf te ontwikkelen, te ontdekken welke talenten en kwaliteiten je in huis hebt, en waarin je eens stil staat bij de vraag ‘wat vind ik nou écht belangrijk?’ levert zoveel moois op! Het antwoord zit al in jezelf, het antwoord geeft richting en focus. Inmiddels zijn we 6 jaar verder, en heb ik samen met een fantastisch team van 6 personen zo’n 400 jongeren getraind en gecoacht. Ik had nooit durven dromen dat het idee dat ik in 2013 had, zó mooi zou uitpakken, en dat het programma zó effectief zou zijn!

Het trainen, coachen en begeleiden van jongeren in hun persoonlijke ontwikkeling is het allermooiste werk dat er is, en dat wil ik graag voortzetten. Het Start Academy traject is gedurende 5 jaar gesubsidieerd door de Hogeschool, maar helaas is deze subsidie stopgezet. En dat maakt dat ik nu verder ga, buiten de Hogeschool. Onder een nieuwe naam. Onder eigen vlag. Op eigen benen staan is een nieuwe fase, maar wat heb ik er zin in! Er zijn nog zoveel jongeren die een mooi programma persoonlijke ontwikkeling nodig hebben, nu misschien wel meer dan ooit!

En wat nóg meer energie geeft, is dat we met The Coaching Company ook andere programma’s kunnen gaan aanbieden! Een programma voor volwassenen boven de 25 en young professionals die net zijn afgestudeerd. Een nieuwe keuze voor de toekomst maken doe je namelijk ook na je afstuderen en na je 25e nog. Eindelijk kunnen we de train-de-trainer aanbieden, zodat er meer gepassioneerde trainers en coaches komen in het onderwijs en ook daarbuiten om jongeren te begeleiden. Tenslotte wil ik mijn kennis delen met organisaties. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat er in de toekomst voor elke school, elke organisatie en elke doelgroep een mooi en passend programma is gebaseerd op de methodiek die zich in de praktijk al heeft bewezen. Waarom zou je het wiel immers opnieuw uitvinden?

Interesse? Neem contact op!

Karin Dubelaar

Hoi! Mijn naam is Karin, en de laatste drie jaar werk ik als coach bij het prachtige tussenjaarprogramma samen met Ellen en onze collega’s. Daarvoor heb ik op veel verschillende plekken gewerkt en diverse studies gedaan, maar ik kan oprecht zeggen dat ik helemaal op mijn plek ben als jongerencoach bij dit programma! 

Elke groep heeft een eigen dynamiek, en elke keer weer word ik overspoeld met liefde en enthousiasme door de prachtige jongeren die hieraan meedoen. Iedere jongere bewandelt zijn of haar eigen pad. Soms ben ik als coach op de achtergrond, observerend wat er gebeurt, soms ben ik juist confronterend. Maar altijd helpend, en met oprechte belangstelling en enorm veel liefde! Naast de individuele gesprekken die ik voer met de jongeren, vind ik het groepsproces heel mooi om te zien. Wanneer je als groep bij elkaar bent, komen heel veel patronen, onzekerheden en kwaliteiten naar boven. Heel vaak gebeurt dit onbewust, maar wanneer je je daar eenmaal bewust van bent, dan ga je zoveel meer ontdekken en groeien. Het allerbelangrijkste is vertrouwen en veiligheid in de groep. Pas dan kun je delen  wat er écht toe doet, wat er speelt, en kun je stappen zetten en keuzes maken. Af en toe geef ik je een klein duwtje buiten de comfortzone, terwijl je weet dat ik er sta als je veiligheid en vertrouwen nodig hebt.

Door het werk van de afgelopen jaren, zie ik dat veel jongeren het lastig vinden om een (studie)keuze te maken. Vaak komt dit omdat er onder het maken van een keuze heel veel andere zaken een rol spelen. Samen ontdekken wat er is, ervaren waar je nu echt blij van wordt, waar je energie van krijgt, en nog veel meer, maakt het makkelijker om een keuze te maken. En dat is precies wat ik iedereen wil laten meemaken. De ervaringen, de band met iedereen en alle inzichten die je krijgt tijdens het programma zijn waardevol voor de rest van je leven en zul je nooit meer vergeten! 

Vroeger, toen ik zelf jong was, wilde ik zeker niet mijn kwetsbare kant laten zien. Maar daarmee liet ik ook mijn mooie kanten niet zien. Nu weet ik dat beide kanten mooi zijn, en dat je pas echt helemaal jezelf kan zijn en een leven kan leiden dat helemaal bij je past wanneer je beide kanten durft te laten zien. En nog steeds ben ik volop mee bezig met leren en ontdekken. Zo ben ik net klaar met de opleiding tot kindertolk, waarbij ik kinderen help door samen met ouders in gesprek te gaan en aan de slag te gaan. En heb ik samen met Pieter, mijn man, en onze drie kinderen een gezinshuis thuis. Een huis voor kinderen die een veilige plek nodig hebben om te groeien, te ontwikkelen, te genieten en te leren. 

Mijn mission statement: ik groei zelf en laat anderen groeien, door in openheid, met liefde en warmte, mijn enthousiasme te voelen, te voeden en over te brengen.  Dit gebruik ik bij alle keuzes die ik maak in mijn leven. En hoe meer ik hiernaar leef, hoe meer mooie dingen op mijn pad komen. En dat gun ik iedereen!