Boostcamp

Een studiekeuze maken is voor de meeste jongeren niet gemakkelijk. Veel jongeren twijfelen, vertragen of stoppen met hun studie. De uitval in het Hoger Onderwijs is hoog, ook zijn er veel vroegtijdige schoolverlaters in het MBO. Veel jongeren ontdekken pas jaren na hun studie wat ze werkelijk willen. Dat is zonde. The Coaching Company weet uit ervaring dat dit anders kan: wanneer je de tijd neemt om te kunnen ontdekken wie je bent en wat je kunt, dan kun je zelfbewust een keuze maken die écht bij je past. Dan wordt studeren een succes én een mooie tijd!

Het Boostcamp programma beslaat in totaal 7,5 dagen en kan gevolgd worden in het eindexamenjaar of in een studiejaar. We plannen dit uiteraard in overleg met de onderwijsinstelling. Zo kunnen studiestoppers, switchers en twijfelaars concreet aan de slag met hun studiekeuze, beginnend bij zichzelf. 

Wat ga je doen?

  • 5 dagen persoonlijke ontwikkeling
  • individueel studiekeuzegesprek
  • 2 trainingsdagen ikigai & effectieve keuzes maken die bij je passen
  • toegang tot de online game om te werken aan opdrachten en aan de slag te gaan met de studiekeuze
  • gratis toegang tot de speeddate rondom studiekeuze met studenten en mensen uit het beroepenveld

Hoe zou dit er bijvoorbeeld uit kunnen zien?

  • Boostweek 5-daagse: herfstvakantie, maandag 24 t/m vrijdag 28 oktober 2022
  • individueel studiekeuzegesprek: op afspraak (november/december)
  • 2-daagse Ikigai & effectieve keuzes maken: 9 & 10 maart 2023
  • 19 april 2023 speeddate

Wij leveren graag maatwerk: doen wat nodig is, op de plek waar het nodig is, en op de manier die daarbij past. Neem contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden bij jouw onderwijsinstelling.

Wat is het?

De Boostcamp is een afwisselend en intensief programma van in totaal 7,5 dagen. 

5-daagse Boostweek

We starten met de 5-daagse: in een groep van maximaal 20 personen volg je een week lang elke dag van 9:00 tot 18:00 uur trainingen en workshops, en werk je aan afwisselende opdrachten. De zeven eigenschappen van Stephen Covey staan centraal. Je leert over proactiviteit, doelen stellen, time-management, win-win denken, luisteren, effectief communiceren, synergie, drijfveren, keuzes maken. Je leert door te doen, omdat je iets past echt kunt begrijpen wanneer je het hebt ervaren.

Studiekeuze

Met het individuele studiekeuzegesprek helpen we je alvast op weg in je zoektocht naar je vervolgstudie. 

Ikigai

De overige 2 dagen van de Boostcamp gaan we aan de slag met ˜ikigai, Japans voor de reden waar jij s ochtends je bed voor uitkomt. Het is goed om te weten wat je talenten en kwaliteiten zijn, en voorwaarden voor jou belangrijk zijn zodat jij jouw kwaliteiten het beste kunt inzetten. Want alleen dan kun jij de leukste versie van jezelf zijn en kun je deze kwaliteiten verder ontwikkelen tijdens je studie. Je ikigai ontdekken helpt je bij het maken van een keuze voor de toekomst en het effectief keuzes maken die echt bij je passen.

De speeddate

Elk half jaar organiseren we de speeddate. Een ochtend of een middag bij The Coaching Company waarin jij de kans krijgt studenten van allerlei studies en mensen met verschillende beroepen de hemd van het lijf te vragen. Van te voren inventariseren we in welke studies en beroepen er interesse bestaat bij onze deelnemers en vervolgens organiseren we deze speeddate. Het levert je mooie en eerlijke gesprekken op waardoor jij weer een beter beeld kunt krijgen van een studie, een onderwijsinstelling, het studentenleven en het uitoefenen van een beroep. Dat helpt jou in je studiekeuzeproces.

 

Jij doet toch ook mee?

Het ergste dat er kan gebeuren is dat je er iets van leert!

Deelnemen of meer informatie opvragen?

Ouders

We krijgen soms spontaan een mooie brief of lieve woorden van ouders, over hoe zij kijken naar het traject dat wij hun kind bieden en hoe zij de verandering bij hun kind hebben ervaren. Lees er meer over bij ervaringen!

Oud deelnemers

Sinds 2015 hebben we ruim 400 jongeren mogen verwelkomen. Van onze eerste lichting is 88% in 4 jaar afgestudeerd. Daar zijn wij onwijs trots op. We hebben oud-deelnemers gevraagd hun ervaringen van toen en nu te delen. Lees het hier.

Deelnemers

Nieuwsgierig naar wat deelnemers zeggen over dit programma? Deelnemers noemen het een achtbaan, een avontuur, een ervaring voor het leven. Lees de pagina met de ervaringen van deelnemers.