Creatief leiderschap

De vraag wat kan ik?  staat centraal bij het programma Creatief Leiderschap, een onderdeel uit ons tussenjaarprogramma. Het is ontzettend waardevol om te weten waar je talenten en kwaliteiten liggen, te ontdekken waar je energie van krijgt, waar je plezier uit haalt en wat je allemaal nog meer in je mars hebt. Daarom hebben we een soort speeltuin gecreeerd waarbinnen jij veilig kunt gaan leren, ontdekken, groeien, creeren, doen en fouten maken. Je werkt samen in een groep aan een groot, zelfbedacht project en volgt diverse workshops gericht op het ontwikkelen van vaardigheden. Iets weten of iets hebben geleerd, bijvoorbeeld bij Persoonlijk Leiderschap, is een ding, maar het ook daadwerkelijk toepassen dat is pas echt next level. Dat vergt oefening, dat vergt regelmatig op je gezicht gaan en weer opstaan. Dat weten wij zelf als geen ander. Daarom dus creatief leiderschap, zodat jij kunt gaan toepassen wat je hebt geleerd maar vooral ook de ruimte krijgt om nieuwe dingen te leren, nieuwe inzichten op te doen en nieuwe kanten van jezelf te ontdekken. In deze trainingsweken ga je met je groep een groot project opzetten dat je helemaal zelf gaat bedenken. Het kan vanalles zijn, zolang het maar aan het thema voldoet: iets doen voor een ander geeft je voldoening. Misschien ga je een event organiseren, een product bedenken of groeit jullie innovatieve idee uit tot een start-up. Jullie krijgen van ons een startbudget om je op weg te helpen. Hoe dan ook, je leert onder andere creatief en kritisch denken, samenwerken, brainstormen, plannen, netwerken, pitchen en samenwerken in projecten. 

Wat ga je doen?

  • 14 trainingsdagen verdeeld over 8 weken
  • het project 
  • het eindresultaat
  • successen en fouten vieren

Wat is nog meer onderdeel van het programma?

  • coaching
  • online & offline opdrachten
  • toegang tot de online omgeving

Wanneer?

Bij 12 aanmeldingen start er een groep. Het startmoment bepalen we op het moment dat we een groep vol hebben.

In dit programma ga je zelf een project met maatschappelijke impact bedenken, organiseren en uitvoeren. Je leert creatief en kritisch denken, brainstormen, scrummen, netwerken, pitchen, samenwerken. Daarnaast maakt je kennis met diverse projectrollen, projectmanagement en je wordt je meer bewust van en leert omgaan met kwaliteiten en valkuilen in de praktijk. 

Je volgt diverse workshops gericht op het ontwikkelen van de vaardigheden die je nodig hebt om het beoogde eindresultaat te kunnen realiseren. 

Programma onderdelen combineren

Je kunt het programma Creatief Leiderschap combineren met onze andere trainingsprogramma's rondom persoonlijk leiderschap, de Boostweek en het Next Level trainingsprogramma, en met de studiekeuze 2,5-daagse. Wil je het allemaal? Meld je dan aan voor ons half jaar programma.  

Deelnemen of meer informatie opvragen?

Ouders

We krijgen soms spontaan een mooie brief of lieve woorden van ouders, over hoe zij kijken naar het traject dat wij hun kind bieden en hoe zij de verandering bij hun kind hebben ervaren. Lees er meer over bij ervaringen!

Oud deelnemers

Sinds 2015 hebben we ruim 400 jongeren mogen verwelkomen. Van onze eerste lichting is 88% in 4 jaar afgestudeerd. Daar zijn wij onwijs trots op. We hebben oud-deelnemers gevraagd hun ervaringen van toen en nu te delen. Lees het hier.

Deelnemers

Nieuwsgierig naar wat deelnemers zeggen over dit programma? Deelnemers noemen het een achtbaan, een avontuur, een ervaring voor het leven. Lees de pagina met de ervaringen van deelnemers.