Nathalie

Toen Ellen aan mij vroeg of ik iets wilde schrijven over mijn ervaring met haar en het tussenjaarprogramma, de Start Academy, nu The Coaching Company, wist ik even niet waar ik moest beginnen. Het is niet in een woord, zin of stukje te schrijven. 

Ik had mij voor het tussenjaar programma aangemeld na mijn middelbare school. Ik was onzeker op dat moment. Onzeker over de toekomst, ideaalbeelden en wat ík nou eigenlijk echt wilde. Ik moet toegeven dat ik het spannend vond om een tussenjaar te nemen. Bijna al mijn klasgenoten gingen naar een vervolgopleiding, hadden al hun levensplan uitgedacht. Dacht ik dan. Aan de andere kant wist ik ook niet wat ik anders moest gaan doen, met iedereen mee gaan en een opleiding volgen die ik eigenlijk helemaal niet leuk vond? 

Al vanaf de intake wist ik dat dit goed voor mij zou zijn. Een tussenjaar om tot rust te komen, maar wel bezig zijn met mijzelf en de toekomst. We hebben geleerd over wat jijzelf belangrijk, leuk, stom etc. vindt. Gekke, saaie, energieke, waardevolle en team-gerelateerde activiteiten gedaan, waardoor ik mijzelf steeds meer leerde kennen, mijn waarde vond in wat ik belangrijk vind en daar voor sta. Buiten dat ik dingen over mijzelf heb geleerd, kan ik ook zeggen dat ik vrienden heb gemaakt voor het leven. Die ik gelukkig nu nog steeds zie! 

De trainers van dit programma verzonnen opdrachten, waar wij van tevoren niets over mochten weten. Je kwam er, en dan zag je wel wat er ging gebeuren die dag. En 'tuurlijk, de ene dag is leuker dan de andere dag. En de ene keer liepen er tranen over mijn wangen van het lachen en de andere keer van verdriet. Maar gelukkig waar de trainers er altijd voor mij. En die trainers, begeleiders, coaches, hoe je het wilt noemen zijn geen personen die je kunt vergelijken met een juf of docent. Ik voelde me gelijkwaardig met hen, ik durfde alles te zeggen, ook als ik iets niet goed vond of als ik juist hulp nodig had. Na deze rollercoaster heb ik uiteindelijk ook een studiekeuze gemaakt, waar ik nu bijna drie jaar later nog volledig achter sta! Daarnaast heb ik nu nog steeds wat aan wat ik toen heb geleerd. Doordat ik weet wat ík belangrijk vind, maak ik bepaalde keuzes. En komt het terug in mijn studie, maar wat verwacht je als psychologie studente? 

Na mijn ervaring zou ik een tussenjaar bij The Coaching Company aanraden! Tegenwoordig leven we in een tijd waarin alles snel moet, op het hoogste niveau en iedereen moet er maar wat van vinden op Social Media. Daarentegen geloof ik erin dat het niet altijd maar snel hoeft. Basisschool, middelbare school, opleiding en werken maar. Waar is dat stukje dat je aan jezelf werkt, de wereld gaat ontdekken? Neem de tijd. Geniet. Ga eens tegen de richting in van het verwachte. Uiteindelijk leer je daar het meeste van.

 

Nathalie was deelnemer van september 2018 tot en met januari 2019.

Deelnemen of meer informatie opvragen?