Mart

Nadat ik na een tussenjaar nog steeds niet wist wat ik wilde gaan doen ben ik op zoek gegaan naar iets wat bij me past. Via via ben ik bij dit tussenjaarprogramma gekomen. Tijdens het traject ben je 3 dagen in de week (dinsdag, woensdag en donderdag) in Arnhem om jezelf beter te leren kennen. Je leert jezelf te kennen door uit je comfortzone te stappen en opdrachten te doen die je normaal nooit van je leven zou doen. Zo zijn we in het centrum van Arnhem geweest en moesten we daar allemaal opdrachten uitvoeren, zoals 10 willekeurige mensen een knuffel geven enzovoort. Ook moesten we vaak onze eigen kwaliteiten noemen waardoor je jezelf meer gaat waarderen. Tijdens deze zoektocht kom je er dus achter wat je kwaliteiten zijn. Aan de hand van deze kwaliteiten probeer je samen met de coaches een geschikte studiekeuze te vinden. Tijdens het programma zijn sommige weken gericht op je studiekeuze. Tijdens deze weken ga je op zoek naar studies die je wat lijken en zoek je er meer informatie over op. Daar kwam uiteindelijk een top 3 uit en op deze studies ging je verder inzoomen. 

Persoonlijk heb ik er veel aan gehad. Ten eerste ben ik persoonlijk enorm gegroeid. Ik weet meer wat mijn eigen kwaliteiten zijn en heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. Dit is met name gekomen door uit mijn comfortzone te stappen. Ook heb ik een studie gevonden die bij me past. Ik zit nu in het 2e jaar op de PABO. Tot slot heb ik tijdens dit tussenjaarprogramma een groep nieuwe mensen leren kennen. Door de opdrachten leer je ook veel sneller de mensen om je heen kennen, en doordat je je mobiel de hele dag moest inleveren werd je gedwongen om met elkaar te praten. Dit heeft op het begin zeker geholpen. Ik heb met 5 medestudenten van het programma een maand door Europa gereisd. Ik raad iedereen het Heavy programma van The Coaching Company aan als je jezelf wilt leren kennen en een geschikte studiekeuze wilt vinden!

Mart volgde het programma van september 2018 tot en met januari 2019. Op dit moment studeert hij aan de PABO, en blikt hij terug.

Deelnemen of meer informatie opvragen?