Het mooiste dat je kunt worden, is jezelf

Persoonlijke ontwikkeling in het onderwijs

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling betekent groei in zelfkennis en zelfvertrouwen, je wordt weerbaarder, ontwikkelt meer veerkracht zodat je beter kunt dealen met dat wat er op je levenspad komt. Jongeren leren zichzelf beter kennen en waarderen, ze leren hun eigen gedachten en gevoelens beter te begrijpen, leren verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en voor anderen. En dat heeft weer een positieve uitwerken op school- en studieprestaties. Deze verbeteren namelijk door zelfvertrouwen en een positief-realistisch zelfbeeld, aldus het NRO

Bovendien gaat er ook een preventieve werking van uit: door de persoonlijke en intensieve begeleiding en de groei in hun zelfbewustzijn zoeken jongeren in een vroeger stadium professionele hulp wanneer dit nodig is. In een vroeg stadium van mentale problemen de juiste hulp zoeken en krijgen is cruciaal. Ook wordt met een programma rondom persoonlijke ontwikkeling en groei, door de juiste aanpak en door training en coaching, voorkomen dat jongeren terecht komen in de professionele hulpverlening, doordat het preventief werkt. Persoonlijke ontwikkeling of persoonlijk leiderschap verdient een duidelijke plek binnen het onderwijs! Als Star Academy helpen we je daar graag bij. Dat kan door het Boostcamp programma te integreren, het train-de-trainer programma aan te bieden, of door samen iets nieuws te ontwikkelen gebaseerd op onze succesvolle programma's, onze ervaring en expertise. 

"Graag wil ik nog even laten weten hoeveel de Boostcamp voor mij heeft betekent. Ik denk er nog vaak aan terug en het heeft mij een andere ’kijk’ op het leven gegeven. Zo heb ik geleerd om minder te oordelen over mensen, meer uit mijn comfortzone te stappen en ik heb ontdekt hoe belangrijk het is om dingen te doen die ik leuk vind, en niet alleen dingen te doen om succesvol te willen worden of voor geld. Ik ben hier ontzettend dankbaar voor en ik had geen moment willen missen! De manier waarop jullie mij hebben weten te inspireren en bewust hebben weten te maken gun ik meer mensen." Britt

Onze ervaring

We hebben ruim 6 jaar ervaring met training en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Onze programma’s en onze methodiek zijn bewezen effectief en succesvol. Onze trainers en coaches hebben bij elkaar opgeteld 140 jaar ervaring binnen het onderwijs (PO, VO, MBO, HBO en WO), ze zijn didactisch geschoold en gekwalificeerd, en hebben bovendien een achtergrond in orthopedagogiek, education, veranderkunde, coaching, (ontwikkelings)psychologie, sport en bewegen, health, learning & development en projectmanagement. 

Sinds 2015 hebben wij meer dan 400 jongeren getraind en gecoacht in onze tussenjaar programma's. Daarnaast hebben wij als Star Academy workshops en korte trainingen of een trainingsweek zoals onze Boostcamp op scholen verzorgd. En met mooie resultaten. Jongeren geven aan dat zij zijn gegroeid, met als resultaat: meer zelfvertrouwen, meer zelfkennis, zelfbewust keuzes maken, meer pro-actief, meer positieve mindset, meer plezier, veerkrachtiger, meer grip op je leven, hogere motivatie om te studeren, met meer focus en plezier studeren. We zien dit ook terug in de school- en studieprestaties van de jongeren die deelnamen aan ons programma. Van de eerste lichting die inmiddels is afgestudeerd aan het HBO behaalde 82% het HBO-Bachelordiploma in 4 jaar tijd. Even ter vergelijking: het landelijk gemiddelde is 34%. De overige 18% verwacht in 4,5 jaar af te studeren, 12% van hen liep vertraging op vanwege COVID-19. Deze resultaten onderschrijven de conclusie van de NRO dat school- en studieprestaties verbeteren door zelfvertrouwen en een positief-realistisch zelfbeeld. Genoeg opgeschept over onszelf, interessanter is wat wij kunnen bieden. 

Wat bieden wij? 

Wij leveren graag maatwerk: doen wat nodig is, op de plek waar het nodig is, en op de manier die daarbij past

Je kunt een traject volledig door ons laten verzorgen, dat legt geen druk op je organisatie of je docenten. Wij ontzorgen. Dat behoort zeker tot de mogelijkheden en is voor de korte termijn een heel praktische oplossing. Maar liever nog richten we ons samen met jou op de lange termijn: wanneer wij een trainingsprogramma komen verzorgen op jouw onderwijsinstelling hebben wij de ambitie om ons uiteindelijk overbodig te maken. Dat doen we door samen een mooi programma te maken, en docenten en mentoren, studentbegeleiders of studieloopbaanbegeleiders op te leiden in het trainersvak rondom persoonlijk leiderschap, zodat zij zelf in de toekomst jongeren kunnen trainen en coachen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Zo zorgen we er samen voor dat vanaf morgen persoonlijke ontwikkeling een duidelijke plek heeft binnen het onderwijs. Zodat in de toekomst alle jongeren beter in hun vel zitten, positiever in het leven staan, meer zelfvertrouwen hebben en zelfbewust keuzes maken. Samen met een docententeam maken we een traject op maat. Wij zetten onze ervaring, kennis en expertise in en zorgen ervoor dat alle kennis en expertise die bij jullie in huis is, optimaal wordt benut zodat we maximaal aansluiten bij de specifieke behoefte die er binnen jouw onderwijsinstelling is.

Neem vrijblijvend contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!