Creatief leiderschap & het festival

Creatief leiderschap is een belangrijk onderdeel van het HEAVY programma. Het is het optimaal en op creatieve wijze inzetten van al je kennis, vaardigheden, talenten en kwaliteiten ten behoeve van een te realiseren doel. En ondertussen leer je ook veel nieuwe vaardigheden zoals bijvoorbeeld kritisch, creatief en probleemoplossend te denken, samenwerken. Tijdens dit programma onderdeel leer je te focussen op het proces en flexibel te zijn in de aanpak. Het geeft je de mogelijkheid om de principes van persoonlijk leiderschap op effectieve wijze toe te passen in de praktijk. Je ontdekkingsreis krijgt op deze manier meer vaste grond onder de voeten. Je leert jezelf, je groepsgenoten, organisaties en de wereld kennen. Een kans om te ontwikkelen en experimenteren. En met een geweldig resultaat: een festival! 

De inhoud van het festival ga je helemaal zelf bedenken, organiseren en uitvoeren. Hoe het eruit ziet, dat bepaal je dus zelf! Onze enige voorwaarde is, dat het thema 'Get up & Make it Happen' duidelijk naar voren komt: iets doen voor een ander is ontzettend waardevol, niet alleen voor de ander maar vooral ook voor jezelf. Het geeft je voldoening, en je leert veel over jezelf: kwaliteiten, talenten, eigenschappen, valkuilen, uitdagingen. Je leert veel nieuwe mensen en organisaties kennen, hetgeen jou helpt in jouw zoektocht naar wat je in de toekomst mogelijk wilt gaan doen (of juist niet). Daarnaast geeft het je de kans om dat wat je leert tijdens de trainingsdagen rondom persoonlijk leiderschap ook in de praktijk te gaan ervaren. De inzichten die je tijdens dit project krijgt, helpen je bovendien in het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden waar je tijdens je studie en je (toekomstige) werk je voordeel mee doet. 

Get up & Make it Happen! is al een aantal keer georganiseerd (vanwege corona konden de laatste twee edities niet doorgaan). 

Het doel dat we met dit programma onderdeel nastreven, is:

  1. Gelukservaring. We hebben de ambitie dat iedereen die ons programma heeft gevolgd, zelfbewust en gelukkig is. Tijdens creatief leiderschap ga je iets doen dat voor anderen van betekenis is, dit geeft jou een gelukservaring.
  2. Leren door te doen en begrijpen door te ervaren. Bij creatief leiderschap kun je toepassen wat je hebt geleerd tijdens de trainingsdagen persoonlijk leiderschap en kun je jezelf blijven ontwikkelen. Het project bieden we op dusdanige wijze aan dat je met vallen en opstaan alles kunt leren wat er te leren valt, zodat het project een succes wordt voor zowel de doelgroep als voor jezelf.
  3. Vaardigheden ontwikkelen die je verder in het leven nodig hebt. Je ontwikkelt onder andere vaardigheden om kritisch, creatief en probleemoplossend te kunnen denken, je leert pitchen, plannen, samenwerken, netwerken en projectmanagement. Dit alles naast je eigen waarden en op een proactieve manier.

Get up festival 

Je eigen Getup festival dat is echt een mijlpaal! Met het festival hopen onze jongeren een kettingreactie op gang te brengen, waarmee er in de wereld meer verbinding en samenzijn ontstaat. Waarin er oog is voor de ander en er situaties ontstaan die win-win zijn: voor degene die geeft en voor degene die ontvangt. So: get up and make it happen!! Tijdens het festival staat 'iets doen voor een ander' centraal. Met gemiddeld meer dan 350 bezoekers kijken we terug op een bijzonder moment in het HEAVY tussenjaarprogramma. Wij zijn supertrots op onze jongeren! Bekijk de aftermovies van de zomer- en de winteredities, en oordeel zelf:

Wil je ook zoiets organiseren en meemaken in je tussenjaar? Meld je aan voor het ★★★-half jaar programma!