Studiekeuze 2,5-daagse

Een studiekeuze maken is voor veel jongeren niet gemakkelijk. Veel jongeren twijfelen. Wist je dat 70% van de jongeren die een studiekeuze maakt, twijfelt? Je bent hierin dus niet alleen. Ons tussenjaar programma waarin je aan de slag gaat met wie ben ik? wat kan ik? en wat wil ik?  helpt jou in je persoonlijke ontwikkeling en groei, vanuit zelfkennis maak je namelijk makkelijker en ook succesvoller keuzes. Omdat niet alle jongeren een tussenjaar nemen en ook veel jongeren al gebaat zijn bij een individueel studiekeuzegesprek op basis waarvan zij met behulp van gerichte opdrachten op weg worden geholpen in hun zoektocht naar een vervolgstudie, bieden we dit 2,5 daagse trainingsprogramma. Gebaseerd op onderdelen van ons half jaar tussenjaar programma. 

Wat ga je doen?

  • individueel studiekeuzegesprek
  • trainingsdag Succesvolle keuzes maken, hoe dan?
  • trainingsdag Van twijfelen naar knopen doorhakken.
  • aansluiten bij de speeddate (november en april)

Wat is nog meer onderdeel van het programma?

  • toegang tot de online omgeving met persoonlijke opdrachten gericht op studiekeuze
  • concreet plan maken om te komen tot je uiteindelijke studiekeuze

Wanneer?

Met jouw persoonlijke studiekeuzeproces kunnen we al snel starten. De trainingsdagen vinden plaats in groepsverband, wanneer er minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers zijn plannen we de 2 trainingsdagen.

N.B. Wanneer je jezelf nog niet goed genoeg kent, wanneer je het lastig vindt om te verwoorden wat je belangrijk vindt, waar je energie van krijgt, wat je leuk vindt en welke talenten en kwaliteiten je hebt, dan verdient het aanbeveling deze 2,5 daagse te combineren met programma onderdelen gericht op persoonlijk leiderschap. Wij geloven namelijk dat passende keuzes maken begint bij jezelf. 

Wat is het?

Tijdens deze 2,5 daagse staat het maken van je studiekeuze centraal. We geven je geen advies, we helpen jou op weg om je eigen zoektocht vorm te geven. 

Er zijn 1841 studies om uit te kiezen, wij kunnen onmogelijk alles weten van al die studies. Ook geloven wij niet in het maken van een studiekeuzetest waarna er een studiekeuze uit komt rollen. Als dat zou bestaan, zou al die hulp rondom studiekeuze ook niet meer nodig zijn. De uitkomst van een test is afhankelijk van hoe goed je jezelf werkelijk kent (je weet niet wat je niet weet), je mindset en ook of je de test invult met bepaalde vooronderstellingen of een verwachting van wat eruit gaat komen. 

Kortom, we bieden geen quick fix. Wel weten we hoe we jou kunnen helpen door middel van opdrachten training en coaching. Met een gezonde dosis aan zelfkennis in combinatie met de opdrachten, ben jij in staat je studiekeuzeproces beter vorm te geven. Daarnaast beschikken wij over een groot netwerk aan jongeren die allemaal iets anders studeren of gestudeerd hebben waar we jou in contact mee kunnen brengen. 

Je studiekeuzeproces is een persoonlijke zoektocht, en dat kost wat tijd en energie. Met wat ondersteuning van The Coaching Company wordt het ook een leuk avontuur.

Individueel studiekeuze gesprek

We starten het traject met een individueel studiekeuze gesprek. Je krijgt van tevoren enkele opdrachten ter voorbereiding. Na dit gesprek heb jij voor jezelf een beeld van enkele studierichtingen die bij je passen. Dit gesprek is het startmoment van jouw eigen zoektocht. 

Hierna werk je zelfstandig aan verschillende opdrachten. We hebben diverse opdrachten voor je in petto: leuke, creatieve, gekke, ongemakkelijke en soms ook wat saaie. Je mag erop vertrouwen dat we hier over hebben nagedacht en dat je door deze opdrachten te maken verder komt in je studiekeuzeproces. 

2 trainingsdagen

Tijdens de twee trainingsdagen ga je in een groep van minimaal 10 en maximaal 20 anderen aan de slag met keuzes maken en knopen doorhakken. Je leert over zaken die je keuze kunnen beïnvloeden, hoe je keuzes maakt, en hoe je dit succesvol doet. Ook besteden we aandacht aan de laatste stap in het keuzeproces: je blijft niet eeuwig twijfelen, je hakt de knoop door. Je weet dan te motiveren waarom je de keuze maakt die je maakt.  

Combineren met andere programma onderdelen

Je kunt de 2,5 daagse rondom studiekeuze combineren met onze trainingsprogramma's rondom persoonlijk en creatief leiderschap: de Boostweek, de verdiepende training persoonlijk leiderschap en/of creatief leiderschap. Wil je het allemaal? Meld je dan aan voor ons half jaar programma. 

Deelnemen of meer informatie opvragen?

Ouders

We krijgen soms spontaan een mooie brief of lieve woorden van ouders, over hoe zij kijken naar het traject dat wij hun kind bieden en hoe zij de verandering bij hun kind hebben ervaren. Lees er meer over bij ervaringen!

Oud deelnemers

Sinds 2015 hebben we ruim 400 jongeren mogen verwelkomen. Van onze eerste lichting is 88% in 4 jaar afgestudeerd. Daar zijn wij onwijs trots op. We hebben oud-deelnemers gevraagd hun ervaringen van toen en nu te delen. Lees het hier.

Deelnemers

Nieuwsgierig naar wat deelnemers zeggen over dit programma? Deelnemers noemen het een achtbaan, een avontuur, een ervaring voor het leven. Lees de pagina met de ervaringen van deelnemers.